Miért fogadunk vendégeket? Érezzük, hogy hivatásunkban Isten gazdagon megajándékoz minket, a Vele való barátságban élhetünk, a csendben megtapasztalhatjuk közelségét és szeretetét. Rendi szentjeinktől óriási kincseket kapunk lelki és közösségi életünkhöz; sokat tanulhatunk tőlük: közösségünkben örömben és egymást támogatva járhatjuk az Istenhez vezető utat. Elsődleges feladatunk, hogy Isten barátai legyünk, az Egyházért, a világért és minden emberért imádkozzunk. Egész életünk, csendünk, közösségünk az imádság iskolájává válik, és teret ad annak, hogy Isten megérintsen minket. Ami ezekből a kincsekből továbbadható, azt örömmel osztjuk meg mindazokkal, akik eljönnek hozzánk.

 


Amit kolostorunk kínál:

  • a csendben elmerülni Isten jelenlétében
  • részvétel a nővérek közös imáin (szentmise, zsolozsma)
  • közösségünk imája kíséri és hordozza
  • körülveszi a természet szépsége
 

 

 


 


Megközelítés: Kolostorunk Marosvásárhelyről 7 km-re, Marosszentgyörgy és Tófalva között található, Marosszentgyörgy központjától 3 km-re. Marosvásárhelyről az 5B busz halad el a kapunk előtt Csejd (Cotus) irányába. Mivel ez elég ritkán közlekedik, bármelyik 5-ös jelzésű kisbusszal vagy távolsági busszal fel lehet jönni Marosszentgyörgy Tető-re, onnan pedig fél óra séta a kolostorig a Tófalvi úton.

Elhelyezés: Hat darab két ágyas és egy darab egy ágyas szobában tudunk szállást adni, fűtési időszakban azonban csak az egyágyas szobában fogadunk vendéget.

Étkezés: Vendégebédlőnkben napi háromszori étkezést biztosítunk. Diétás (gluténmetes, laktózmentes, vegetáriánus stb.) étkezést nem tudunk biztosítani, de az ebédlőben található hűtőszekrényben lehetőség van élelmiszerek tárolására.

Hozzájárulás: A szállás és étkezés költségeihez adomány formájában járulhat hozzá.

Napirend: A napirendben szereplő imaórákra szeretettel hívjuk kedves vendégeinket (az imaórák időpontja a hirdetőtáblán található).  

Jelentkezés:  kis.szent.terez.karmel@gmail.com

Hogy minden kedves Vendégünk valóban elmélyülhessen Isten jelenlétében, kérjük, őrizze meg a csendet az ebédlőben, az épületben, különösen a kápolnában és az előtérben.